PLAN DE MENTENANTA PREVENTIVA

“Ce inseamna mentenanta preventiva?”

Mentenanta preventiva este o interventie planificata, desfasurata cu regularitate, asupra unui echipament.

Desi este adevarat ca pe termen scurt, companiile, care nu cheltuiesc bani pentru intretinerea echipamentelor, pot avea un profit mai mare, pe termen lung echipamentele  vor functiona la un randament mai scazut, avand un risc ridicat de aparitie a unei avarii, remedierea lor ducand la pierderi financiare semnificative.

 Echipamentele neintretinute sau slab intretinute functioneaza cu un consum ridicat de energie!

Avantaje

1.    Creste durata de viata in utilizare a echipamentului, reducand necesitatea inlocuirii de capital;
2.    Creste randamentul in functionare a echipamentului si scad cheltuielile cu consumul de energie;
3.    Creste calitatea serviciilor, echipele de intretinere avand mai putine interventii neplanificate/corective, concentrandu-se mai mult pe mentenanta proactiva.

Trecerea de la mentenanta corectiva la cea preventiva este un proces care nu se face peste noapte, dar cu o planificare si instruire adecvata, implementarea se poate face intr-un timp relativ scurt.

Este necesara elaborarea unui Plan de mentenanta preventiva, personalizat pe fiecare obiectiv, un instrument util si eficient fiind un software CAFM si un personal instruit in utilizarea lui.

ATG Mentenanta va ofera aceste servicii, elaborand un Plan personalizat de mentenanta preventiva!

Daca doriti sa aflati  mai multe despre ce  va poate oferi echipa ATG, vom fi bucurosi sa va oferim mai multe informatii personal. Asteptam cu nerabdare sa ne chemati.